×
smutiji priprava prednosti lokacije kontakt

Smutiji znamke Crop's

Delovni proces od vzgoje do končnega produkta sadno-zelenjavnih mešanic za pripravo smutijev Crop's temelji na skrbi za ljudi in okolje. Zavzemamo se za zmanjšanje odpadkov in recikliranje, minimalno uporabo embalaže, varčno uporabo energije, ohranjanje okolja in zaščito divjih živali na področjih, kjer pridelujemo sestavine naših smutijev.

Smuti

Izvor in kvaliteta sestavin

Crop's zagotavlja najkvalitetnejše in skrbno izbrane sestavine za smutije. Vse sadje zori izključno na plantažnih poljih. To zagotavlja, da je sadje pobrano v najboljši kondiciji in vsebuje največjo možno količino hranil, mineralov in vitaminov. Imamo več kot 30 let izkušenj z vzgojo rastlin na skoraj vseh kontinentih tega sveta, kjer je podnebje za določeno rastlino najugodnejše. Tako ananas pridobivamo iz Costa Rice, mango iz Peruja, jagodičevje iz Srbije, hruške iz Italije in še bi lahko naštevali. S ponosom zagotavljamo sledljivost sadja, tako da točno veste, od kod prihajajo sestavine za odličen smuti. Vse sadje je predparkirano in zamrznjeno po IQF sistemu. Tako zagotovimo, da sadje obdrži vse lastnosti svežega sadja, predvsem pa ne izgublja na kvaliteti in obdrži svoje hranilne snovi. Pohvalimo se lahko z dvakratno kontrolo kvalitete, kar je danes redkost, saj le tako lahko zagotovimo tisto najboljše, kar nam narava ponudi na svojem pestro obarvanem pladnju. 

Prednosti smutijev Crop's

  • Sadje je selektivno izbrano iz najbolj rodnih regij širom po svetu.
  • 100% naravni sadni delež brez dodanega sladkorja, preservativov ali umetnih arom, brez pasterizacije.
  • Zaradi IQF obdelave imajo smutiji imajo višjo vrednost vitaminov kot sveže sadje.
  • Pri nas sezona traja 12 mesecev, zato so celo leto na razpolago vsi okusi.
  • Sledljivost proizvoda.
  • Konstantna kvaliteta in okus.
  • Rok uporabe 24 mesecev.
  • Enostavno za shranjevanje.

IQF metoda

V kulinarični umetnosti izraz "IQF" pomeni ''individually quick frozen'' oz. "posamično hitro zamrznjeno". 

 

Živila, zamrznjena po IQF metodi, se od ostalih zamrznjenih živil razlikujejo v tem, da je vsak posamezen kos sadja zamrznjen ločeno od drugih. 

Tako vrečka IQF sadja ne vsebuje le trdne kepe zamrznjenega sadja, temveč je vsak kos sadja posamezno zamrznjen v notranjosti vrečke.

Vsa živila, zamrznjena po tem postopku, dokazano zadržijo vse hranljive snovi. Prav tako se celične stene živil ne poškodujejo kot pri običajnem zamrzovanju.